Ostalo

Švicarskog olimpijca pregazio vlastiti bob

Švicarski bobista Sandro Michel podvrgnut je hitnoj operaciji kuka i butine nakon što ga je pregazio vlastiti bob u prevrtanju na treningu Svjetskog kupa u Altenbergu u Njemačkoj.

FOTO: EPA/MAYK WENDT
FOTO: EPA/MAYK WENDT
Ilustracija

Swiss Sliding objavio je u srijedu u priopćenju da je Michel, koji je također imao ozljede grudnog koša, stabilan nakon što je helikopterom prebačen u sveučilišnu bolnicu u Dresdenu na noćnu operaciju. Izvijestio je da je 27-godišnjak nakon prevrtanja ispao iz boba četverosjeda kojim je upravljao Michael Vogt na treningu u utorak i ostao ležati na stazi.

Bob od 210 kg tada su nekontrolirano kliznule unatrag s cilja uzbrdice i pregazile kočničara, koji je zadnji uskočio na start, a također je odgovoran za upravljanje kočnicom na cilju. Vogt je u nesreći zadobio teški potres mozga i modrice, dok su drugi gurači Dominik Hufschmid i Andreas Haas lakše ozlijeđeni.

Vogt i Michel završili su četvrti u bobu dvosjedu na Olimpijskim igrama u Pekingu 2022. “Savez je prepustio drugim švicarskim timovima u Altenbergu da odluče žele li sudjelovati u današnjim preostalim treninzima i utrkama tokom vikenda ili ne”, dodaje se u priopćenju, prenosi Index.