Fudbal

Snimci iz Torina otkrivaju jezive detalje haosa: Lukaku je poludio, Džeko nije mogao mirno stajati

Agenti Romelua Lukakua osudili su rasističko zlostavljanje Juventusovih navijača zbog čega je napadač milanskog Intera isključen u prvoj utakmici polufinala Coppa Italia.

FOTO: SCREENSHOT/TWITTER @FOOTBALLWORLDXX
FOTO: SCREENSHOT/TWITTER @FOOTBALLWORLDXX

Lukaku je dobio drugi žuti karton nakon što je proslavio kasni izjednačujući pogodak s bijele tačke, a Belgijanac je stavio prst na usne pred domaćim navijačima u Torinu.

Njegov pogodak u nadoknadi vremena izjednačio je rezultat na 1-1 uoči uzvratne utakmice, ali je pokrenuo žestokih posljednjih pet minuta, a Samir Handanović i Juan Cuadrado također su isključeni kasno.

Roc Nation Sports International, koji zastupa Lukakua, tvrdi da je 29-godišnjak bio izložen rasističkom skandiranju “prije, tokom i nakon” izvođenja penala, te optužuje službenike da su kaznili žrtvu zlostavljanja.

“Rasističke uvrede Juventusovih navijača u Torinu prema Romelu Lukakuu bile su više nego vrijedne prezira i ne mogu se prihvatiti”, rekao je Michael Yormark, predsjednik Roc Nationa, u izjavi.

“Romelu je postigao jedanaesterac na utakmici. Prije, za vrijeme i nakon izvođenja bio je izložen neprijateljskom i odvratnom rasističkom zlostavljanju. Romelu je slavio na isti način na koji je i ranije slavio golove. Odgovor suca bio je dodijeljivanje žutog kartona Romeluu.

“Romelu zaslužuje ispriku od Juventusa i očekujem da liga odmah osudi ponašanje ove skupine navijača Juventusa.

“Talijanske vlasti moraju iskoristiti ovu priliku da se pozabave rasizmom, umjesto da kazne žrtvu zlostavljanja. Siguran sam da nogometni svijet dijeli isti osjećaj.”

Prihvati notifikacije