Ostalo

Školski drugovi priredili nezaboravan doček Leptiru bez krila - Ismailu Zulfiću

Dječak Ismail Zulfić, Leptir bez krila, kako ga mnogi zovu, vratio se u rodnu Zenicu nakon osvojene bronzane medalje na paraplivačkom mitingu Svjetske serije u italijanskom gradu Linjanu.

FOTO: SCREENSHOT/FACEBOOK/OŠ "HASAN KJAFIJA PRUŠČAK"
FOTO: SCREENSHOT/FACEBOOK/OŠ "HASAN KJAFIJA PRUŠČAK"

Poseban doček pripremili su mu drugovi i učitelji iz OŠ “Hasan Kjafija Pruščak”.

Veliki aplauz dočekao je Ismaila odmah po ulazu u školu, gdje su ga u holu dočekali učenici mašući malenim zastavama BiH. S medaljom oko vrata Ismail je uz osmijeh ušao u svoj razred u kojem su drugovi uzvikivali njegovo ime.

Pehar od balona

Sve to je ispraćeno ovacijama i aplauzom, a u jednom uglu je stajao balon u obliku pehara, a na stolu je bila torta.

Iako je dvanaestogodišnji Ismail bio najmlađi učesnik, to ga nije spriječilo da u izuzetno jakoj konkurenciji izbori nastup u seniorskom A finalu u kojem sa rezultatom 46:53 osvojio izvrsno osmo mjesto u disciplini delfin, te juniorsko finale na 50 metara delfin, gdje mu je pripala historijska bronza za Bosnu i Hercegovinu.

Leptir bez krila poletio do historijske medalje u Linjanu

Na Svjetskoj seriju u paraplivanju učestvovalo je više od 420 takmičara, sa četiri kontinenta i iz 43 zemlje svijeta, a reprezentaciju Bosne i Hercegovine, predvođenu selektorom i klupskim trenerom Plivačkog kluba SPID Amelom Kapom, uz Ismaila Zulfića, činio je i Ismail Barlov.

Ismail je rođen bez obje ruke i s deformitetom desne noge, no to ga ne sprečava da pliva i osvaja medalje, prenosi N1.