Ostalo

Sjajan nastup bh. plivača u Beogradu, Iman Avdić bila 5 puta prva

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu „Milan gale Muškatirović“ u Beogradu ovog vikenda održan je „Četvoromeč“ plivačkih reprezentacija Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

FOTO: PLIVAČKI SAVEZ SRBIJE
FOTO: PLIVAČKI SAVEZ SRBIJE

Reprezentativne boje Bosne i Hercegovine branilo je 22 plivača i plivačica, a najbolje plasmane ostvarili su članovi Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva, čime su još jednom opravdali epitet jednog od najuspješnijih, ne samo plivačkih, nego sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini, ali i šire.

Jedna od najboljih plivačica Bosne i Hercegovine Iman Avdić u pet trka bila je isto toliko puta prvoplasirana. Članica Plivačkog kluba Sport time pod bh. reprezentativnom kapom briljirala je u disciplinama 200, 400 i 800 metara slobodno, te 200 i 400 mješovito.

Njen klupski i reprezentativni kolega Kenan Dračić, dominaciju PK Sport time na „Četvoromeču“ je upotpunio pobjedama na 200 i 400 metara slobodno, ali i na 100 ledno uz ujedno isplivan juniorski i apsolutni rekord Bosne i Hercegovine u ovoj disciplini. Kenan Dračić kolekciji uspjeha u glavnom gradu Srbije dodao je i drugo mjesto u trci na 200 leđno, saopćeno je iz PK Sport time.

Sjajan nastup imao je i Arian Kadić koji je bio prvoplasirani na 200 metara prsno, dok je Ajša Gušić na 100 slobodno bila drugoplasirana.

Ekipa Plivačkog kluba Sport time u Beogradu je nastupila pod stručnim nadzorom šefa stručnog štaba Evelina Avdića.