Tenis

Šef Australian Opena upozorio Đokoviće: Budite jako oprezni

Craig Tiley je za Melbourne Age rekao da je proveo “dosta vremena razgovarajući sa porodicom Đoković".

FOTO: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
FOTO: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Šef Australian Opena Craig Tiley savjetovao je u subotu 27. januara porodicu Novaka Đokovića da budu “jako oprezni” s ljudima koji koriste globalnu izloženost turnira kao platformu za “ometajuće” svrhe, prenosi AFP.

Izjava dolazi nakon videa koji je objavljen na YouTube kanalu na kojem se vidi Đokovićev otac Srđan kako pozira u Melburn parku sa osobom koja drži rusku zastavu na kojoj je prikazano lice Vladimira Putina.

To je izazvalo reakciju Ukrajine i dovelo do poziva da otac tenisera bude isključen sa turnira. Đokovićev otac je ranije 27. januara objavio izjavu u kojoj je rekao da “želi samo mir” i da “nema namjeru izazvati smetnje”.

Nije prisustvovao polufinalnoj pobjedi svog sina.

Tiley je za Melbourne Age rekao da je proveo “dosta vremena razgovarajući sa porodicom Đoković”.

“Moj savjet je da morate biti jako oprezni jer ako je ovo događaj od globalnog značaja, to je platforma”, rekao im je on.

“Kada stotine hiljada ljudi prođe kroz kapiju, jasno je da ćete imati neke ljude koji će doći ovamo s namjerom da ometaju i nemojte se naći usred toga.”

“I oni to potpuno razumiju”, rekao je šef Australian Opena. “Porodica je bila jako dobra. Bili su uznemireni što se to tako shvatilo. To nije bila namjera.”

Rekao je i da Đokovićev otac posebno ne podržava rat i da su veoma fokusirani na podršku miru.

Novak Đoković je rekao je ranije da je fotografija “pogrešno protumačena”.

Rekao je da je njegov otac pozdravljao navijače ispred Rod Laver Arene nakon svakog meča i da je bio “zloupotrebljen.”

Ruske i bjeloruske zastave zabranjene su u Melburn parku tokom Australian Opena nakon ranije žalbe ukrajinskog ambasadora u Australiji.

Prihvati notifikacije