Fudbal

Rožman pohvalio "dečke", pa ponovo bio zagonetan pred važan meč: "Derbi neće odlučiti taktička odluka..." (VIDEO)

Simon Rožman, strateg FK Sarajeva najavio je veliki gradski derbi izjavom za oficijelni YouTube kanal kluba sa Koševa.

FOTO: SCREENSHOT/YT/FK SARAJEVO
FOTO: SCREENSHOT/YT/FK SARAJEVO

“Svi koji su bili ili su ili će biti dio ovog derbija možemo biti ponosni i uživati u svemu što taj derbi donosi. Ponosan sam da je ova utakmica pravi gradski derbi i jedan veliki spektakl. Tako mislim jer bi baš bi htio da sva djeca, žena i muškarci koji dolaze, svi navijači i jednog i drugog tima koji dolaze na stadion imaju priliku vidjeti jednu dobru igru i da sve prođe bez incidenata. Što se tiče terena i naše ekipe došli smo do timskog kvaliteta i do igre koja ima glavu i rep te nam je to počelo donositi dobre rezultate, kaže Rožman, te je nastavio.

Svaka čast dečkima na svemu tome, svjesni su odakle smo počeli i svi zajedno imamo jedan veliki motiv ne samo za ovu utakmicu nego i za sve utakmice do kraja jer nismo toliko loši koliko je to u nekom razdoblju bilo prikazano.

Pročitajte još

Potom je kao i mnogo puta do sad bio zagonetan pred važan meč.

– Mislim da igramo dobro, svjesni smo kamo idemo, svjesni smo da smo zadnju utakmicu odigrali ispod razine koju ja očekujem. Derbi neće odlučiti taktička odluka nego neka općenita slika jedne ili druge ekipe. Maksimalno smo motivisani i tačno znamo šta želimo raditi na terenu. Što se tiče rostera, imamo još nekoliko sitnica i upitnika, ali vjerujte mi svi igrači žele igrati ovaj derbi, poručio je Rožman, prenosi SC Sport.

Podsjećamo gradski derbi se igra u nedjelju (14. aprila) od 20:00 na stadionu Grbavica, a sudit će ga Ermin Sivac.