Fudbal

Rožman: Borcu možemo stati na put u Kupu

Nogometaši Sarajeva sutra na Koševu dočekuje ekipu banjalučkog  Borca u  revanš susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

simon rozman trener sarajeva2
FOTO: BOSNAINFO

Prvi susret odigran 28. februara u Banjoj Luci završen je bez golova.

Pročitajte još

Trener Sarajeva Simon Rožman na pres-konferenciji je kazao da je u prevenstvu praktično odlučen prvak, nakon što je Borac u prošlom kolu u Mostaru savladao Zrinjski, ali da njegova ekipa Banjalučanima može stati na put u Kupu.

– Znamo svi jedni o drugima, a jedini smo u ligi koje oni nisu dobili. Tri puta je bilo neriješeno, nadam se velikoj podršci navijača i to može biti presudno. Biće neizvjesno, neka odluči nogomet, a ne neke druge stvari. Imamo strategiju, vjerujemo u ekipu, a zbog igrača mi je žao što nismo nagrađeni rezultatom protiv Igmana – rekao je slovenski stručnjak.

“Bordo“ tim, pored takmičenja u Kupu, u prvenstvu je još uvijek u konkurenciji da izbori nastup u evropskim takmičenjima.

– Nema kalkulacija. Na dva fronta želimo napraviti bolje nego što smo do sada – kazao je Rožman, koji je pratio igru Borca u nedjeljnoj utamici u Mostaru.

– Borac je disciplinovana ekipa. Imaju samopouzdanje u odbrani i dobru tranziciju. Lukić je ‘target man’, te Kvržić koji je lider ekipe – kazao je Rožman.

U vezi sa igračakim kadrom Rožman je naveo da ima tri dileme, te da će danas odlučiti koji će igrači početi utakmicu.

Susret se igra sutra na stadionu “Asim Ferhatović Hase” od 17.30 sati.