Fudbal

Rendulić: Uvijek je bilo priča o namještanjima, ali ne znam kako se to radi

Krunoslav Rendulić gost je novog izdanja podcasta Mreža, kojeg realizuju Sindikat profesionalnih fudblaera u BiH i portal Sport Centar.

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE/SPORT CENTAR
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE/SPORT CENTAR

Premijerligaški trener godine u izboru Kristalnih 11 pričao je o trenerskoj karijeri, radu u Hrvatskoj i Iranu, dolasku u Zrinjski, prijateljstvu sa Sergejom Jakirovićem, dominaciji u domaćem prvenstvu, predstojećem nastupu Plemića u kvalifikacijama za Ligu prvaka,…

Strateg prvaka BiH, između ostalog, govoreći o tome kako je Zrinjski igrao maksimalno ozbiljno i u utakmicama nakon što je osigurao titulu, naglasio da je uvijek bilo teorija zavjere i glasina o namještenim mečevima, ali da ih je u stvarnosti mnogo manje i da on, zapravo, ni ne zna kako se to radi.

“Ljudi na ovim prostorima, i ne mislim tu na BiH, mislim na cijelu regiju, slično razmišljaju. Uvijek pribjegavaju nekakvim teorijama zavjere. ‘Sad će ovaj pustiti, ovaj namjestiti’.. Iskreno ja ne znam kako se to radi. Kako možete doći i reći igraču ‘Eh, sad, hajde ti malo danas prikoči’. Stvarno nemam pojma kako se to radi. VIše znam tih priča, nego što se to u stvarnosti događa. I kada sam bio igrač, iste su se stvari pričale. Nikada nisam igrao utakmicu da je neko malo prikočio”, rekao je Rendulić.

Otkrio je i kako se očekuju odlasci iz ekipe, ali i da se prate eventualna pojačanja…

Kompletan razgovor s Krunoslavom Rendulićem možete pogledati OVDJE

Prihvati notifikacije