Fudbal

Rendulić: "Krajičkom oka gledamo prema Aston Villi"

Ekipa Zrinjskog sutra će u 9. kolu gostovati Igmanu u Konjicu, a taj meč je na konferenciji za medije najavio Krunoslav Rendulić.

FOTO: HŠK ZRINJSKI
FOTO: HŠK ZRINJSKI

Taj meč za Plemiće dolazi nakon tri vezana trijumfa u svim takmičenjima. Pobijedili su AZ, Želju i Tuzla City.

“Uhvatili smo jedan pozitivan niz, što je jako dobro za atmosferu, samopouzdanje i daljnje utakmice. U Tuzlu smo išli nadigravati se, tražiti pobjedu i to smo napravili. Nije bila laka utakmica jer se skupilo umora iz prethodnih utakmica. Nemamo specijalnih posljedica od te utakmice. Memija je tu utakmicu trebao započeti, ali nije zbog bolesti. S njim je sada sve u redu, oporavio se i spreman je za sutra”, rekao je na početku Rendulić.

Igman je u jako lošem nizu od četiri vezana poraza.

“Njihovi rezultati mogu zavarati. To je sigurno dobra ekipa, koja vrijedi više od onoga što trenutno pokazuje. Imaju određene probleme trenutno, ali oni su rješivi. U kontekstu sutrašnje utakmice ti problemi ne znače ništa. Oni igraju kući i tražit će tri boda”, smatra Rendulić.

Govorio je i o onome što za Zrinjski slijedi nakon Igmana, a to je gostovanje Aston Villi u meču Konferencijske lige.

“Sigurno je to velika razlika u kvaliteti između naše i ekipe Aston Ville. No, nije nam to još u fokusu iako krajičkom oka gledamo ka njoj. Igman je prvi na redu, a onda ćemo se fokusirati na Aston Villu. To je za nas praznik fudbala i tako ga treba tretirati. To ne znači da ćemo ići tamo se zabavljati, rekao je Rendulić.

“Za nas je sve to novo iskustvo. Ja sam već ranije rekao da ova grupna faza takmičenja treba biti svojevrsna škola za sve nas. Naravno, u toj školi uvijek po putu imate problema, to je jasno svima. I bolje ekipe koje su ulazile u Evropu, imale su određenih problema u grupnoj fazi. Sjetimo se samo Dinama od prije nešto više od deset godina. Međutim, neke stvari nas ne trebaju obeshrabriti, dodao je.

Prihvati notifikacije