Fudbal

Radovi na stadionu u Konjicu: Želja nam je ugostiti reprezentaciju BiH

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Fudbalskog kluba Igman Đahid Muratbegović sa saradnicima danas su obišli Gradski stadion, gdje je počela druga faza uređenja.

FOTO: IGMAN KONJIC
FOTO: IGMAN KONJIC

Ova faza podrazumijeva asfaltiranje partera, rekonstrukciju oborinske kanalizacije i uređenje fasade na objektu, nakon koje bi trebalo da uslijedi postavljanje reflektora, koji će omogućiti igranje utakmica i treninge u noćnim satima.

“Gradska uprava Konjic zajedno sa Fudbalskim klubom Igman i drugim sportskim kolektivima na području Konjica trudila se da u proteklom periodu u kontinuitetu ulaže u sportske terene i mislim da smo dobrim dijelom u tome uspjeli u skladu sa mogućnostima kojima raspolažemo u budžetu. Bili smo prisutni na svim sportskim terenima, a posebna pažnja  je posvećena Gradskom stadionu Konjic, zato što je to  nazahtjevniji projekat sa svih aspekata.

Imali smo i imamo kvalitetan teren za igru, ali sve ostalo je zahtjevalo mnogo posla. Pored pomoćnog stadiona koji je urađen krenulo se u izvođenje radova na infrastrukturi, kako bi se stvorili uslovi za takmičenje u skladu sa pravilnikom Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, gdje se trenutno izvode pripremni radovi za asfaltiranje partera i uređenje fasade “, kazao je gradonačelnik Osman Ćatić te nastavio:

FOTO: IGMAN KONJIC
FOTO: IGMAN KONJIC

“Želja nam je da stvorimo takve uslove da utakmice u Konjicu može igrati i bh. nogometna reprezentacija. Izmjenama i dopunama Regulacionog plana Gradac koje su u toku nastojimo kompletan dio grada oko Gradskog stadiona  pretvoriti u jednu zanimljivu sportsku i edukativnu priču za djecu i mlade, kojih je na našu radost sve više na sportskim terenima. Grad Konjic biće podrška ovom, ali i svim drugim pozitivnim procesima”, naglasio je Ćatić.

Đahid Muratbegović, predsjednik FK Igman, govoreći o vrijednosti navedenih aktivnosti iz sportskog ugla izrazio je zadovoljstvo što Gradski stadion iz faze u fazu postaje sve funkcionalniji, ljepši , ali i ugodniji za posjetioce i navijače.

“Drago mi je što je stadion osim za fudbalere poželjno mjesto i za rekreativce, atletičare i građane koji prošetaju sa svojim najmlađim članovima porodice. Onaj ko nije bio sa nama na početku infrastrukturnih radova ne zna šta smo i koliko puno smo napravili u ovom vremenu. Hvala Gradu Konjicu i gradonačelniku Osmanu Ćatiću i svima ostalima koji nam pomažu. Mislim da nam je svima obaveza da ovoj djeci, koja redovno dolaze da treniraju i igraju utakmice i koja će ovdje igrati i trenirati u budućnosti, obezbjedimo najbolje uslove za to”, istaknuo je Muratbegović, navodi se u saopštenju Grada Konjica.

Prihvati notifikacije