Fudbal

Preminuo novinar kojeg je Ibrahimović obožavao

Thijs Slegers, novinar i i glasnogovornik PSV-a, preminuo je u 46. godini života nakon duge i teške bolesti.

FOTO: SCREENSHOT/TWITTER/ESPN NL
FOTO: SCREENSHOT/TWITTER/ESPN NL

Nedavno je šokirao fudbalski svijet priznanjem da mu ljekari više ne mogu pomoći i da ne zna koliko će još dugo živjeti. Posljednje dvije godine vodio je bitku s akutnom leukemijom, završio je na transplantaciji matičnih stanica i prve su prognoze bile dobre.

Svi su vjerovali da će se izvući, vratio se na posao, ali bolest se uskoro vratila i uznapredovala. Nesretnom novinaru, nažalost, više nije bilo spasa:

“Nažalost, primili smo loše vijesti. Ne zaustavlja se bolest koja me muči već mjesecima. Ljekari više ništa ne mogu učiniti za mene. Nemamo drugog izbora nego prihvatiti sudbinu i nositi se s njom. Moja porodica i ja zahvaljujemo svima na podršci posljednjih godina, to nam je puno pomoglo”, napisao je Slegers pa dodao kako ne zna koliko će još dugo živjeti:

“Koliko dugo, pod kojim okolnostima, to sada ne znamo. To ostaje neizvjesno”, rekao je jednom prilikom Slegers.

Ibrahimović se u suzama oprostio od njega

To je potreslo fudbalsku zajednicu, a posebno fudbalsku legendu Zlatana Ibrahimovića koji je imao samo riječi hvale za njega.

Prije nekoliko sedmica uključio se u akciju podršku za Slegersa i u suzama mu poslao emotivnu poruku:

“On je bio moj jedini prijatelj u Nizozemskoj kada sam bio mlad, zbunjen i mislio da nemam nikoga tamo. O Thijsu sam pisao i u svojoj knjizi, zahvalan sam mu na svemu. I dalje smo u kontaktu i mogu reći da je uvijek bio u mom srcu. Jedino što želim reći jest da te volim, moj prijatelju”, kazao je Ibrahimović.

Prihvati notifikacije