Fudbal

Premijer Nikšić i ministar Dizdar u posjeti BH Zmajevima (FOTO)

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i federalni ministar raseljenih osobai izbjeglica Nerin Dizdar posjetili su danas Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koja seokupila pred baraž i nadolazeći susret sa Ukrajinom.

FOTO: URED VLADE FBIH
FOTO: URED VLADE FBIH

Tom prilikom su selektoru Savi Miloševiću i reprezentativcima poželjeli sreću, te uručili pisma djece iz povratničkih mjesta širom Bosne i Hercegovine.

Naime, djeca su pisala iz Srebrenice, Janje, Zvornika, Drvara, Prozora, Stoca, Kiseljaka,Bosanskog Grahova i drugih mjesta. Dok su u reprezentaciji u potpunosti fokusirani na predstojećisusret, poruke su ih obradovale i dodatno motivirale pred susret sa Ukrajinom.

Naglasili su da je ovo na najljepši način ispričana priča o ljubavi prema reprezentaciji i državi Bosni i Hercegovini.

U pismima su djeca pisala i o svojim sportskim podvizima, uz iskrene želje i nade u pobjedureperezentacije. “Dragi selektore, treniram fudbal u FK Guber Srebrenica. Čuo sam da ste nekad igrali nanašem stadionu i da ste bili dobar fudbaler. Ja sam igrao u Vašem gradu Bijeljini. Želim Vama ireprezentativcima puno sreće i uspjeha u narednim utakmicama”, napisao je desetogodišnji AzmirOsmanović iz Srebrenice.

FOTO: URED VLADE FBIH
FOTO: URED VLADE FBIH
FOTO: URED VLADE FBIH
FOTO: URED VLADE FBIH
FOTO: URED VLADE FBIH
FOTO: URED VLADE FBIH
FOTO: URED VLADE FBIH
FOTO: URED VLADE FBIH

Poruku reprezentativcima je poslao i Jovan Đukić sa drugarima. Veliki sam navijač reprezentacije Bosne i Hercegovine. Selektoru Savi Miloševiću želim najveće uspjehe sa reprezentacijom i u životu. Mojim željama se pridružuje i nekoliko mojih drugara stoji u Jovanovoj poruci. I polaznici NK Mladost iz Odžaka napisali su pismo, u kojem su posebno iskazali svoju privrženost reprezentaciji.

Jako smo ponosni na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, kojoj dajemo bezrezervnu podršku u svim sportovima. Imamo preko 300 aktivnih članova i prepoznatljivi smo na svim utakmicama gdje igra naša reprezentacija – navodi se u njihovom pismu.