Fudbal

Prekinuta prijateljska utakmica između Sarajeva i rumunskog Poli lasija: Direktorica FK Sarajevo ponosna do neba

Prijateljska utakmica u Antaliji između Sarajeva i Poli Iasija prekinuta je u ranoj fazi susreta pri vodstvu ekipe iz Rumunije rezultatom 1:0, a iz dva tabora dolaze oprečne informacije o razlozima prekida meča.

FOTO: FACEBOOK/FC POLITEHNICA IASI
FOTO: FACEBOOK/FC POLITEHNICA IASI

Bordo klub je objavio da je susret Sarajeva i Poli Iasija prekinut u 17. minuti zbog nesportskog ponašanja protivničkog tima.

“Nakon pretjerano grubog i nesportskog prekršaja nad našim igračem i napada protivničke ekipe na naš stručni štab, utakmica je prekinuta u 17. minuti”, saopštilo je Sarajevo.

Rumunska ekipa kasnije je na svom Facebook profilu objavila saopštenje u kojem se navode suprotne informacije.

Meciul POLI IAȘI – FK Sarajevo a fost întrerupt, în minutul 21, în urma unui moment tensionat între jucătorii celor două…

Posted by FC Politehnica Iasi on Wednesday, February 15, 2023

“Utakmica između Poli Iasi i FK Sarajevo prekinuta je u 21. minuti zbog napetosti između igrača dvije ekipe. Rezultat je bio 1:0 za naš tim, a gol smo postigli u 7. minuti preko Hlisteija. Kako ne bi rizikovali povrede predstavnici našeg kluba odlučili su da ne nastave utakmicu”, stoji u saopštenju Poli Iasija.

U međuvremenu se na Instagramu oglasila i direktorica FK Sarajevo Ajla Alimanović.

“Ponosna do neba”, napisala je Alimanović uz fotografiju igrača Sarajeva i objašnjenje kluba da je utakmica protiv Poli Iasija prekinuta.

Prihvati notifikacije