Fudbal

Emir Hadžić napušta FK Sarajevo: Svjestan sam grešaka koje sam napravio

Emir Hadžić od 1. decembra više neće biti sportski direktor Fudbalskog kluba Sarajeva.

FOTO: FK  SARAJEVO
FOTO: FK SARAJEVO

Ova vijest, koja će sigurno obradovati armiju bordo navijača koji su željeli njegov odlazak, potvrđena je iz redova koševskog premijerligaša.

– Prije svega želio bih se zahvaliti predsjedniku Ismiru Mirviću na ukazanom povjerenju. Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa njim i za mene je velika čast što sam u ovom periodu bio sportski direktor Sarajeva. Jasno je da polusezona koja je iza nas nije bila u skladu sa renomeom kluba kakav je Sarajevo i da nisu ispunjena očekivanja ni nas samih kao ni navijača.ž

Pročitajte još

Svjestan sam grešaka koje sam napravio i za njih preuzimam odgovornost. Hvala svim uposlenicima kluba na profesionalnoj saradnji kao i navijačima koji su nas podržavali u teškim trenucima. Siguran sam da je sa Ismirom Mirvićem na čelu klub u dobrim rukama i da će uz podršku svih onih koji vole Sarajevo nastaviti rasti i razvijati se u pravom smjeru – kazao je Hadžić za zvaničnu stranicu FK Sarajevo.

FK Sarajevo se zahvalilo Emiru Hadžiću na vrijednom i predanom radu i poželjelo mu mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere. Emir će karijeru nastaviti kao direktor skauting službe za Balkan u okviru grupacije VTCY Sports koja ima udjel u klubovima Cardiff City FC, KV Kortrijk i FK Sarajevo – saopćeno je iz FK Sarajevo.

Prihvati notifikacije