Fudbal

Potpisao potencijalni Zmaj na kojeg računa Faruk Hadžibegić

Armin Gigović, kapiten U21 reprezentacije Švedske, ostat će u Midtjyllandu još jednu sezonu.

FOTO: MIDTJYLLAND
FOTO: MIDTJYLLAND

Gigović je potpisao ugovor kojim će još jednu sezonu ostati u Midtjyllandu.

“Bili smo izuzetno zadovoljni ‘Gigom’. Nakon pola godine u Superligi, jasno smo vidjeli njegov potencijal. Sada smo ga još bolje upoznali i vidjeli kakav uticaj ima na našu igru. Istovremeno, on se kao osoba dobro uklapa u skup vrijednosti koje imamo u klubu – kazao je sportski direktor Midtjyllanda Svend Graversen.

“On je mlad igrač koji može da nastavi da se razvija. Ponosni smo što nas je izabrao, a onda ćemo morati vidjeti kako će se situacija razvijati. Nadamo se da će mu to biti dugoročni boravak u klubu. Sada imamo neka očekivanja da će uložiti još više u svoju igru . Ima vještine da može doprinijeti sa još više asistencija i golova – dodao je sportski direktor.

I Gigović je prokomentarisao svoj ostanak u klubu.

“To je zaista dobar klub. Imamo neke velike ambicije i ciljeve, i to je definitivno nešto što me je privuklo. Radujem se što ću nastaviti svoj put i uložiti još više energije i kvaliteta u tim – kaže Armin Gigović.

Armin Gigović je potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine. Selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić rekao je da apsolutno računa na ovog fudbalera u budućnosti.

Prihvati notifikacije