Fudbal

PROBLEMI U NAJAVI Još jedan igrač ljut na Hadžibegića, pitanje je hoće li se odazvati

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine objavio je prije nekoliko dana popis igrača na koje računa u utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Islanda i Slovačke.

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE @N1
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE @N1

Među 25 pozvanih igrača nema lijevog beka mađarskog Ferencvaroša Eldara Ćivića, a činjenica da nije dobio poziv nije se dopala 26-godišnjem defanzivcu, što je javno pokazao na društvenim mrežama.

Eldar Ćivić je u proteklim godinama bio jedan od fudbalera kojima je mjesto u nacionalnom timu gotovo bilo zagarantovano. Ovaj lijevi bek skupio je 24 nastupa u reprezentaciji, no na popisu Faruka Hadžibegića ga nema.

Teško je 26-godišnjem Ćiviću palo to što nije dobio poziv Faruka Hadžibegića. Vidljivo je to na društvenim mrežama nakon što je nastupio za Ferencvaroš u osmini finala Evropske lige protiv Bayer Leverkusena.

Njemu je također nekadašnji reprezentativac Darko Todorović komentarisao objavu riječima kako je mislio da je povrijeđen, aludirajući na to da nije pozvan u nacionalni tim, a Ćivić mu je ironično uz smijeh odgovorio:

“Nisam spreman”.

Pozivanje Eldara Ćivića u reprezentaciju Bosne i Hercegovine kod bivših selektora znalo je izazvati pravi revolt među određenim navijačima.

Dosta je onih koji smatraju da 26-godišnji defanzivac nije kvalitet za nacionalni tim, ali on je od 2018. godine, pa do kraja 2022. godine odigrao čak 24 utakmice za najbolju selekciju BiH.

Podsjetimo, selektor Faruk Hadžibegić je za utakmice protiv Islanda i Slovačke pozvao ove fudbalere.

Prihvati notifikacije