Ostalo

Počela borba za olimpijske bodove na European Judo Open Sarajevo 2023.

Borbama u kategorijama -48, -52, -57 i -63 kg za džudistkinje i -60, -66 i -73 kg za džudiste danas je počeo European Judo Open Sarajevo 2023. u tehničkoj oragnizaciji Judo saveza Bosne i Hercegovine.

FOTO: SARAJEVO EUROPEAN OPEN 2023
FOTO: SARAJEVO EUROPEAN OPEN 2023

Nacionalni savez Bosne i Hercegovine po treći put u svojoj historiji domaćin je jednom ovakvom takmičenju koje se boduje za svjetsku ranking-listu, a samim tim i za plasman na Olimpijske igre koje će se sljedeće godine održati u Parizu.

Na European Judo Openu Sarajevo 2023 učestvovat će 238 takmičara iz 30 zemalja, a boje Bosne i Hercegovine branit će ukupno 19 judoka (11 džudista i devet džudistkinja), javlja Anadolu.

Našu selekciju predvodit će najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić koja na svjetskoj-ranking listi zauzima mjesto koje joj garantuje nastup na Olimpijadi u Parizu, no tamo mora ostati do kraja ovog ciklusa.

Predsjednik organizacionog odbora European Judo Opena Sarajevo 2023 i trener bh. najboljih džudista Branislav Crnogorac naglasio je kako Larisa Cerić preuzima ulogu favorita u kategoriji +78 kg, ali i da mnogo očekuje od sestara Samardžić, Aleksandre i Anđele, kao i od Tonija Miletića.

Ceremonija svečanog otvorenja Europea Judo Opena zakazana je za danas u 16 sati, nakon čega će uslijediti finalni blok prvog takmičarskog dana i borba za medalje.

Prihvati notifikacije