Fudbal

Platio smještaj na SP-u u Kataru 6200 KM. Otišao je kući čim ga je vidio

Očekuje se kako će oko milion navijača iz svih dijelova svijeta posjetiti Katar za vrijeme Svjetskog prvenstva. Katarani su prilikom organizacije Mundijala obećali kako će izgraditi objekte koji će moći pružiti komforni smještaj stranim državljanima koji nisu navikli na pustinjske temperature. Sagrađene su velike "fan zone" koje su ustvari sela s nepreglednim brojem šatora. BBC je objavio mini reportažu s jednog od tih sela.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Ono što se može vidjeti na videu je porazno za organizatora. Novinar navodi kako je čitav Katar zatrpan gradilištima na kojima zuje bageri i čini se kako puno toga još nije ni izgrađeno, iako Svjetsko prvenstvo počinje. Osim toga, u “sobi” ga je dočekao ventilator umjesto klima-uređaja koji je očekivao.

Novinar je popričao s nekoliko stranih navijača koje je tamo zatekao. Jedan meksički bračni par rekao je kako iz pipe izlazi smeđa voda pa zube peru koristeći kupovnu vodu, a u dijelu gdje se nalaze WC-i i tuševi nema dovoljno privatnosti. Također, navode da su šatori debeli što u kombinaciji s vremenom rezultira nesnosnom vrućinom.

Jedan francuski navijač, Djamal, posebno je razočaran. On je rezervirao smještaj kojim mu je obećana hotelska soba, a dobio je šator. To ga je toliko naljutilo da je odlučio otići, iako je na smještaj potrošio 3300 američkih dolara.

Prihvati notifikacije