Fudbal

Petar Sučić dobio pravo nastupa za Hrvatsku

Međunarodna nogometa federacija (FIFA) donijela je pozitivnu odluku o promjeni nogometnog državljanstva Petra Sučića, koji je tako stekao pravo nastupa za Hrvatsku, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE GNK DINAMO ZAGREB
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE GNK DINAMO ZAGREB

Mladi 20-godišnji veznjak zagrebačkog Dinama nedavno je objavio svoju odluku o želji da brani hrvatske boje, a sada je dobio i službenu dozvolu krovne nogometne organizacije.

Pročitajte još

Sučić je tokom proteklih nekoliko godina nastupao za U-19 i U-21 nacionalne selekcije Bosne i Hercegovine, a HNS je pripremio potrebnu dokumentaciju za promjenu Sučićevog nogometnog državljanstva te je dostavio Fifi na odobrenje.

“Odluka nije bila laka te bih želio zahvaliti svima u bosanskohercegovačkom savezu i tamošnjim reprezentacijama na razumijevanju. Ipak, kao Hrvatu mi je najveća želja predstavljati Hrvatsku koja je moja domovina. Pritom želim zahvaliti čelnicima HNS-a na iskazanoj želji da predstavljam Hrvatsku, kao i Dinamu koji mi je omogućio nogometni razvoj. Nastavit ću naporno raditi kako bih ispunio san i zaigrao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju”, poručio je Sučić.