Fudbal

FK Novi Pazar: Obratit ćemo se FIFA-i i UEFA-i, ovo radimo zbog svih ljubitelja fudbala!

Prvo kolo u proljetnom dijelu sezone Super lige Srbije donijelo je veliku buru, tačnije nezadovoljstvo “plavo-bijelih” iz Sandžaka.

FOTO: WWW.SNEWS.RS
FOTO: WWW.SNEWS.RS

Fudbalski klub Novi Pazar je nakon jučerašnjeg remija u Pančevu sa Železničarom rezultatom 2:2, u sklopu 20. kola, izdao saopćenje u kojem traži hitnu smjenu predsjednika Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Dejana Santrača, a sinoć je iz ovog kluba stiglo još jedno saopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“FK Novi Pazar obratit će se sutra, (11.02.) Odjeljenju za integritet UEFA, zbog tendencioznog selektiranja sudija od strane predsjednika Sudijske organzacije Dejana Snatrača. Istovremeno, kako predviđaju pravni akti FIFA-e, najkasnije do 15:00 (24 sata od završetka utakmice) bit će proslijeđen materijal Svjetskoj fudbalskoj organizaciji sa utakmice Železničar Pančevo – Novi Pazar, na kojoj je Santračev lični prijatel,j sudija Ivan Stamenković, pokazao elementarno fudbalsko neznanje i ljudski nemoral. Da su naše tvrdnje tačne ilustrujemo podatkom da je u Prvoj ligi Srbije u sezoni 2022/23, sudija Stamenković na čak sedam utakmica “dijelio pravdu” Železničaru. U tekućem prvenstvu Super lige, već je sudio tri puta i uvijek kad je Železničar bio domaćin i na svim utakmicama su gosti oštećeni – Čukarički, Napredak i Novi Pazar.

Ovo ne radimo samo zbog Novog Pazara već zbog svih ljubitelja fudbala koji su otjerani sa stadiona i tribina zbog raznih Santrača i Stamenkovića. Mi ne otkrivamo nikakvu toplu vodu, jer ovo zna cjelokupna fudbalska javnost, ali zbog straha od osvete “glasno” šuti. Svjesni smo da će poslije ovoga uslijediti osveta onih u čijim su rukama i “nož i pogača”, ali smo spremni da idemo do kraja i podneseno i najveću žrtvu samo da stvari istjeramo na čistac. Mi poslije današnje krađe u Pančevu nemamo više šta da izgubimo.

Utakmice Super lige Srbije 2022/23 koje je sudio Železničaru Ivan Stamenković: 1.Kolo: Železničar – Zlatibor – (glavni sudija) Stamenković 8.Kolo: Indjija – Železničar – (glavni sudija) Stamenković 16.Kolo: Zlatibor – Železničar – I. Stamenković 20.Kolo: Grafičar – Železničar – (IV sudija) I. Stamenković 23.Kolo: Železničar – Indjija – (glavni sudija) I. Stamenković 27.Kolo: Železničar – Loznica – (IV sudija) I. Stamenković 28.Kolo: Železničar – Imt – (glavni sudija) I. Stamenković”, navodi se u saopćenju.

Prihvati notifikacije