Fudbal

PSG spremio ponudu za zvijezdu Napolija

Nakon što je prije nekoliko dana francuski fudbaler i još uvijek igrač PSG-a, Kylian Mbappe, objavio da napušta Parižane na kraju ove sezone, klub sa “Parka prinčeva” je krenuo po njegovu zamjenu.

FOTO: EPA-EFE/CESARE ABBATE
FOTO: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Kako se navodi, PSG kao idealnu zamjenu za Mbappea vidi u Khvichi Kvaratskheliju, sjajnom gruzijskom fudbaleru, koji igra za Napoli, a za njega su Parižani ponudili 80 miliona eura i Muanija, kojeg su doveli za 95 miliona eura, prenio je SC SPort.

Kvaratskhelia je prošle sezone bio najbolji igrač Napolija, sa kojim je postao prvak Italije, dok je ove pao u drugi plan, jer klub igra loše i trenutno je deveti na tabeli, pa će do kraja sezone boriti sa drugim timovima za plasman u jedno od evropskih takmičenja.

Zbog svega toga, Kvaratskhelia bi mogao napustiti redove Napolija i potpisati za PSG, ako, naravno, italijanski klub prihvati ponudu koju su Parižani poslali na njihovu adresu, a hoće li doći do dogovora, ostaje nam da vidimo.

Podsjetimo, Mbappe će na kraju ove sezone napustiti redove Parižana i otići, kako sada stvari stoje, u redove Real Madrida i to kao slobodan igrač, a njegova zamjena na “Parku prinčeva” bi mogla biti upravo zvijezda Napolija, Kvaratskhelia.