Qatar 2022

Ovo je tužno: Marokanci sve duguju Vahi, a danas ga je njihov selektor omalovažio kao niko do sada

Nogometaši Maroka pobijedili su Belgiju 2:0 u 2. kolu grupe F Svjetskog prvenstva i potpuno zakomplicirali situaciju u grupi u kojoj su još Hrvatska i Kanada.

FOTO: FRIEDEMANN VOGEL, JALAL MORCHIDI/EPA (MONTAŽA)
FOTO: FRIEDEMANN VOGEL, JALAL MORCHIDI/EPA (MONTAŽA)

Maroko je poveo golom Abdelhamida Sabirija iz slobodnog udarca, gotovo iz mrtvog ugla u 73. minuti, a potom je u 92. minuti na 2:0 povećao Zakaria Aboukhlal (90+2).

Nakon remija s Hrvatskom Marokanci su neočekivano došli do pobjede nad Belgijom, pa su se našli u vrlo dobroj poziciji za prolazak grupe.

Igrač utakmice bio je Hakim Ziyech, čovjek zbog kojeg je Vahid Halilhodžić dobio otkaz na klupi Maroka.

Nakon Vahinog odlaska, Ziyech se odmah vratio u reprezentaciju, a novi selektor Walid Regragui hvalio je fudbalera Chelseaja.

“Znate, ovaj čovjek je nevjerovatan. Vratio se duh reprezentacije s njegovim povratkom. Mongi o njemu govore da je lud i da ne može pomoći reprezentaciji i da je neko koga je teško kontrolisati”, kazao je Regragui te nastavio:

“Ali kada mu date ljubavi i povjerenje on bi za vas poginuo. I to je ono što sam mu dao. Vratio je vjeru meni i navijačima Maroka jer su mnogi željeli da se vrati u reprezentaciju i on to zna.”

“Vidite da je Ziyech drugačiji igrač u reprezentaciji. On je naš vođa. Uloga trenera je da mu da samopouzdanje, a isto se odnosi i na ostatak stručnog štaba”, dodao je ovaj trener.

Prihvati notifikacije