Ovo je što je NSBiH danas priredio Petevu ne viđa se baš svaki dan

Priča oko sudbine Ivayla Peteva na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine je izgleda i definitivno završena. Uoči sutrašnje sjednice Izvršnog odbora NSBiH na kojoj je najavljena odluka o tome hoće li Bugarinu biti produžen ugovor, koji mu je istekao krajem decembra, doznajemo da do nastavka saradnje ipak neće doći.

FOTO: NFSBIH
FOTO: NFSBIH

Iz izvora bliskih bugarskom treneru, saznajemo da je njemu danas javljeno šta su u Savezu odlučili.

Čelnici Savezu su iz njima znanih razloga odlučili da Petev nije dobro rješenje za predstojeće Kvalifikacije za EP 2024. godine, i da će na poziciju selektora imenovati nekoga drugog.

Petev odlazi s klupe nakon osvojene B Lige nacija i plasmana u elitnu A Ligu, što je reprezentaciji osiguralo i mjesto u eventualnom baražu za EP ukoliko se ne plasiramo kroz redovne kvalifikacije.

Reprezentaciju BiH vodio je u 14 takmičarskih mečeva, uz skor od 4 pobjede, šest neriješenih rezultat i 4 poraza.

Kao eventualni nasljednik Bugarina na klupi Zmajeva najviše se spominjao proteklih dana Faruk Hadžibegić, koji je već ranije sjedio na klupi našeg A tima. Hadžibegić je kao selektor vodio reprezentaciju BiH u neuspješnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2000 u Belgiji i Holandiji, te u šest utakmica ostvario dvije pobjede, tri poraza i jedan remi, piše Fokus.

Prihvati notifikacije