Fudbal

Oglasio se Almedin Ziljkić nakon okršaja na Tušnju: Vrijeđali su mi ženu i djecu

Sjajni prvotimac FK Sarajevo, Almedin Ziljkić, bio je jedan od glavnih protagonista pobjeda bordo tima protiv tuzlanske Slobode.

FOTO: SCREENSHOT/FACEBOOK/BHREPORTER
FOTO: SCREENSHOT/FACEBOOK/BHREPORTER

Ziljkić je odigrao sjajan meč, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka dospio je u centar pažnje zbog okršaja sa članovima osiguranja na stadionu Tušanj.

Nakon same utakmice Ziljkić je uz trenera golmana Sarajeva Ibru Hodžića zaradio i krivičnu prijavu, a o incidentu je Ziljkić govorio na Instagramu.

“Prvo da kažem, nisu to Tuzlaci, jer Tuzlaci su ljudine. Krenuo sam do člana rodbine, da mu dres poklonim, gdje su se našla dva čovjeka i počela po imenu da mi vrijeđaju ženu i dvoje djece.

Oni su mene gađali flašom, gdje sam je vratio i nisam mogao vjerovati šta se događa. Uz to lik iz osiguranja se zaletio i nisam ni pomislio da će me udariti. U javnosti pokušava da se predstavi iskrivljena slika o svemu.

Danas sam dao gol i nisam slavio, jer sam igrao u Slobodi i nikada ne bih slavio. Opet kažem, Tuzlaci su moja braća, ovi pojedinci neka se stide. Evo momak sam kaže, da me napao kolega”, napisao je Ziljkić, dodavši:

“Ovo je sport, fudbal, nije mjesto u osiguranju kompleksašima, koji hoće na foru da se čuje za njih.”

FOTO: SCREENSHOT/INSTAGRAM/DINO_ZILJKIC
FOTO: SCREENSHOT/INSTAGRAM/DINO_ZILJKIC
Prihvati notifikacije