Fudbal

OBJAVLJEN SPISAK ZMAJEVA Hadžibegić je izgleda na tribine poslao igrača za kojim niko neće žaliti

Miroslav Stevanović je uz Seada Kolašinca bio "prekobrojan" za susret sa Islandom u Zenici

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20:45 sati igra susret drugog kola kvalifikacija za Euro protiv selekcije Slovačke.

Zmajevi, nakon pobjede protiv Islanda, dolaze puni optimizma i pozitivnog naboja u Slovačku sa željom da naprave još jedan dobar rezultat.

U odnosu na susret u Zenici, selektor Faruk Hadžibegić je napravio jednu promjenu u rosteru. Miroslav Stevanović se vraća u grupu kandidata za nastup u timu, a s obzirom na to da su pozvana 24 fudbalera jedan igrač će morati na tribine.

Prema objavi na zvaničnoj stranici krovne fudbalske kuće UEFA.com, Jasmin Mešanović se ne nalazi na spisku fudbalera na koje računa naš selektor za ovaj susret. Ostaje da vidimo da li će tokom dana doći do promjena na spisku fudbalera, na koje Hadžibegić računa u ovom duelu.

Prema trenutnom spisku selektor Faruk Hadžibegić računa na sljedeće fudbalere:

Golmani: Nikola Vasilj, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić.

Pročitajte još

Odbrana: Hrvoje Miličević, Dennis Hadžikadunić, Jusuf Gazibegović, Siniša Saničanin, Anel Ahmedhodžić, Adnan Kovačević, Amar Dedić.

Vezni red: Benjamin Tahirović, Haris Duljević, Rade Krunić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Amir Hadžiahmetović, Miroslav Stevanović.

Napad: Smail Prevljak, Amer Gojak, Edin Džeko, Nemanja Bilbija, Kenan Kodro, Ermedin Demirović.

Selektor Hadžibegić je u najavi utakmice rekao da će se adaptirati prilkom odabira igrača za večerašnji susret.

“Poznajete vi našu ekipu možda i bolje od mene. Vidjeli ste da smo igrali dobro, bez obzira na povrede. Radi se o mladim igračima kojima je ovo iskustvo. Oni su mnogo toga u prošlosti uradili kako bi došli mi u situaciju da se borimo da odemo na Evropsko prvenstvo. Ja se adaptiram na ovo što imam i moram da nađem najbolju formulu koja odgovara igračima. Svaki trener želi da ima nešto svoje, ali kada dođete i imate neki broj povreda i svega, onda donosimo rješenje koje nam izgleda najbolje. Protivnik se sprema na osnovu utakmice protiv Islanda, isto kao mi što se spremamo na osnovu njihove posljednje utakmice. Igrat će najspremniji igrači fizički i oni koji mentalno spremni”, rekao je Hadžibegić, piše Sport1.ba.

Prihvati notifikacije