Košarka

Nikola Jokić ispao sa Eurobasketa, pa kupio 3 konja za 143.000 eura

Kupovina obavljena preko novog šampiona Evrope među vozačima kasača, Italijana Alesandra Goćadora, koji je u Pragu na Evrobasketu bodrio Nikolu

FOTO: EMANJA NIKOLIĆ, TWITTER/EPA
FOTO: EMANJA NIKOLIĆ, TWITTER/EPA

Najbolji igrač reprezentacije Srbije i dvostruki uzastopni MVP igrač NBA lige Nikola Jokić je preranu eliminaciju Srbije sa Eurobasketa odlučio da preboli kupovinom kvalitetnih konja za kasačke trke.

On je potrošio 143.000 eura za tri trkačka grla na aukciji jarliga (jednogodišnjaka), održanoj u ponedeljak i u utorak. Konja po imenu Fatu di Pođo kupio je za 42.000 eura, Folio Vinda za 47.000, a najskuplji je bio Farid Mil, koji ga je koštao 54.000 eura.

Nikola Jokić je veoma blizak prijatelj sa novim šampionom Evrope među vozačima kasača, Italijanom Alesandrom Goćadorom, po čijem izboru je i obavljena kupovina.

Kako Kurir saznaje, Goćadoro je sa prijateljima nedavno bio u Pragu, pruživši podršku bliskom prijatelju Nikoli Jokiću i reprezentaciji Srbije u grupnoj fazi Evrobasketa. Još nije poznato, da li će Jokićevi jarlinzi ostatiti u Italiji u trening kampu kod Goćadora ili će odmah biti prebačeni u štali “Drim kečer” u Somboru. Goćadoro je ove godine bio u sulkama Jokićevog petogodog kastrata Breno Laumara, s kojim je trijumfovao na hipodromu u Somboru

Prihvati notifikacije