Fudbal

Nevjerovatan skok Hrvatske na FIFA rang listi. Zmajeve bolje da i ne gledate gdje se nalaze

Nakon osvajanja bronze u Kataru

FOTO: TOLGA BOZOGLU/EPA
FOTO: TOLGA BOZOGLU/EPA

Slavlje hrvatske fudbalske reprezentacije i njenih navijača nakon osvajanja bronze na Svjetskom prvenstvu trajalo je do dugo u noć. Ekipa i svi ostali članovi ekspedicije u Dohi medalju su proslavili u hotelu Hilton gdje su bili smješteni više od mjesec dana. S njima su bili porodica, prijatelji, brojni navijači koji su došli u Katar svjedočiti novom istorijskom uspjehu Vatrenih.

Veselili su se sinoć i navijači širom Hrvatske, posebno brojni i glasni bili su oni na Trgu bana Jelačića u Zagrebu gdje ih se okupilo više hiljada. Naravno, proslavi nema kraja, danas se Vatreni vraćaju u domovinu i opet će doći na glavni zagrebački trg, opet će se radovati s brojnim navijačima iz cijele Hrvatske.

Pročitajte još

Avion iz Dohe trebao bi sletjeti nešto iza 17 sati odakle će reprezentativci autobusom odmah krenuti prema središtu Zagreba. Voziće se identičnom rutom kao prije četiri godine kada je osvojeno srebro u Rusiji, nema sumnje da će ih putem pozdravljati ogroman broj navijača.

Uspjeh u Kataru donio je još dobrih vijesti za fudbalsku reprezentaciju Hrvatske, FIFA je objavila najnoviju listu najboljih selekcija svijeta. Vatreni su od danas na 7. mjestu, preskočili su Italiju, Portugal i Španiju, a još neke velike fudbalske nacije poput Njemačke gledaju u leđa Hrvatskoj. Prva ekipa FIFA liste je Brazil, iza njih su Francuska i Argentina koje će se danas susresti u finalu SP u Katru, a ispred naših komšija su još Belgija, Engleska i Holandija.

Inače, BiH je rangirana na 58. mjestu i nalazi se u društvu Sjeverne Irske i Paname, dok je Venecuela bolje rangirana od Zmajeva.

Prihvati notifikacije