Fudbal

"Šiljili su protiv Hrvata, nemojmo se folirati"

Rade Bogdanović, bivši nogometaš Željezničara, Atletica, Werdera i reprezentacije Jugoslavije, sada je stručni komentator srpske državne televizije RTS. On i Dejan Nedić, sudački ekspert, složili su se da je Hrvatska oštećena za nedosuđeni jedanaesterac na utakmici za treće mjesto na SP-u protiv Maroka, u kojoj je pobijedila 2:1.

FOTO:
FOTO:

Katarski sudac Abdulrahman Al-Jassim u 73. minuti pri spomenutom rezultatu je propustio dosuditi penal za Hrvatsku nakon što je Sofian Amrabat u svom kaznenom prostoru očito srušio Joška Gvardiola u prodoru prema golu Maroka. VAR se također nije oglasio i tako je Hrvatska ozbiljno oštećena.

“Tek kad smo vraćali snimku vidjeli smo trzaj, ali to se u prijenosu nije vidjelo. To je gotovo, to je morao svirati, to je jasna greška. Mislim da je Amrabatov start na Gvaridolu bio ne samo za penal, nego i crveni karton.”

Slijedila je kratka rasprava o tome ovisi li VAR o ljudskom faktoru, na što je Bogdanović rekao Nediću: “Profesore, VAR je fenomenalna stvar ali ljudski faktor uvijek odlučuje o svemu. Zašiljili su protiv Hrvata i stavili suca iz Katara da šilji za njih, nemojmo se folirati. Da su htjeli pravdu, pravog suca bi doveli. Ako ovo nije penal, ja stvarno ne znam što oni sjede u VAR-u?”

Prihvati notifikacije