Fudbal

“Ne bih nikada igrao za reprezentaciju BiH, tu nema mog naroda. Ja sam Srbin!”

Nekada velika nada holandskog fudbala Boban Lazić, danas pokušava da oživi karijeru.

FOTO: AJAX
FOTO: AJAX

Podsjetimo, on je prije desetak godina obećavao u mladim selekcijama Ajaxa, a nikada nije napravio karijeru kakva se od njega očekivala.

Iako su mu roditelji iz Bosne i Hercegovine, za njega igranje za našu selekciju nikada nije bilo opcija, ali je ipak upisao jedan nastup za U21 reprezentaciju BiH.

“Želim da igram za reprezentaciju Srbije! To mi je trenutno najveći cilj u reprezentativnoj karijeri. Ne bih nikada igrao za BiH, jer tu selekciju ne čini više moj narod. Srbin sam, idem u crkvu i slavim Aranđelovdan i logično je da želim da igram za selekcije svog naroda”, rekao je tada Lazić, još kao 18-godišnjak.

Nakon toga igrao je za U20 selekciju Olympiacosa, izmijenjao nekoliko klubova u Holandiji prije no što se penzionisao 2017. godine.

On se prošle jeseni pridružio Teleoptiku (Srbija), da bi u februaru otišao u nizozemski Barendrecht, a trenutno je bez kluba.

Malo je poznato da je bio i na probi u Hullu, te u Leedsu, ali se na obje probe povrijedio, a posljednja povreda ga je s terena i udaljila četiri godine. Prednji ukršteni ligament koljena je stradao, a bile su potrebne četiri operacije kako bi se vratio na staro.

Prihvati notifikacije