Fudbal

Nalić pred duel sa Sarajevom: Utakmica je važna za oba kluba

Fudbaleri Slobode u nedjelju, 11. februara, igraju utakmicu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Fudbalskog kluba Sarajevo.

FOTO: DARKO ZABUŠ/TUZLALIVE.BA
FOTO: DARKO ZABUŠ/TUZLALIVE.BA
arhiva

Duel je najavio Zlatan Nalić, trener tima sa Tušnja.

Utakmica je od velike atraktivne vrijednosti za oba kluba, što sigurno govore i napisi iz medija koje sam čitao te koji govore kako je ovaj duel također možda i najatraktivniji generalno od svih u osmini finala. Na Tušnju ćemo dočekati jednog izuzetno dobrog protivnika koji je u posljednje dvije godine prema mom mišljenju napravio veliki iskorak. Šta više Sarajevo je prema meni u top tri ili četiri kluba regiona trenutno.

“Oni dolaze na naš nezgodni Tušanj gdje ćemo kao ekipa pokušati da se suprostavimo na najbolji mogući način i da našim navijačima pružimo što bolju atmosferu”, rekao je Nalić, te otkrio da ima malih problema kada je u pitanju igrački kadar, prenosi Faktor.

“Po pitanju igračkog kadra imamo malih problema zbog viroze. Nekoliko igrača je izašlo iz viroze te su igrali u nedavnim prijateljskim mečevima, ali protiv Sarajeva nećemo moći računati na Mujkića koji je i dalje pod temperaturom.

Što se tiče ostalih igrača, svi koji su registrovani će biti i dostupni. Mi smo sa planom dovođenja novih igrača pokušali da se fokusiramo na datum 9. mart (početak proljetnog dijela Prve lige FBiH). U ovom trenutku igramo sa ovim što imamo i mislim da se možemo suprostaviti Sarajevu te usrećiti naše navijača dobrom predstavom”, poručio je Nalić.