Fudbal

Najskuplji engleski fudbaler u historiji ponovo tulumari pijan

Fudbaler Manchester Cityja i engleske nogometne reprezentacije Jack Grealish ponovno je uhvaćen u alkoholiziranom stanju. U britanske su tabloide i na društvene mreže procurile fotografije Grealisha pijanog u gaćama na vjenčanju Harryja Maguirea, svog kolege iz reprezentacije. Inače, riječ je o najskupljem engleskom igraču u historiji.

FOTO: SCREENSHOT/TWITTER
FOTO: SCREENSHOT/TWITTER

FOTO:
FOTO:

Njegov transfer također je bio najveći u historiji Manchester Cityja, koji ga je platio 118 miliona eura. Ovo nije prvi put da je Grealish uhvaćen u izletu tokom kojeg je snimljen pijan, ali dosad nijednom nije sankcioniran jer je to radio u svoje slobodno vrijeme, što Pepu Guardioli očito ne predstavlja problem.

Podsjetimo, nakon što je osvojio prvu titulu prvaka Engleske, Grealish se odmarao na Ibizi, a onda je s desetak prijatelja otišao partijati u Las Vegas. Partijali su u Cosmopolitan Resort & Casino klubu, a oko tri sata poslije ponoći Grealish je resort napustio pijan.

Navodno je tada engleski fudbaler potrošio 93 hiljada dolara. Prisutni su poručili za britanske medije da je igrač Cityja objekt napustio uz pomoć osiguranja. Stan Collymore, bivši fudbaler, a danas kolumnist Mirrora, predložio je da se zbog Grealisha uvede zabrana pijenja alkohola za dusbalere.

Collymore je u svojoj kolumni nakon apela o potpunoj zabrani alkohola koja bi, kako kaže, štitila igrače, istaknuo imena koja smatra uzorima: “Nije točno da bi zabrana igračima onemogućila uživanje. Ibrahimović, Ronaldo i Milner također uživaju u svojim životima bez kapi alkohola. Vrijeme je da se usredotočimo na takve momke, a ne one poput Paula Gascoignea”, prenosi Index.