Košarka

Musa više nije mogao da šuti: Nisam mogao vjerovati...

Džanan Musa je govorio o sjajnoj sezoni, svojim igrama, osvajanju Eurolige, ali i predstojećm play-offu ACB lige

FOTO: TOMS KALNINS/EPA
FOTO: TOMS KALNINS/EPA

Nakon osvajanja Eurolige bh. košarkaš Džanan Musa govorio je za bh. medije, a za N1 je govorio o uspjehu u Euroligi, predstojećim obavezama u ACB-u, ispunjenju sportskog sna, novom ugovoru Seji Bukvi i Mirzi Delibašiću.

Nakon trijumfa u Euroligi, mjesta slavlju nije bilo mnogo, već su odmah počele pripreme za play off ACB lige.

“Mi smo završili Euroligu u nedjelju, ponedjeljak se vratili, a u utorak smo imali trening, da iz sebe izbacimo to slavlje i fokus je odmah bačen na špansku ligu. ACB ligu je stvarno teško osvojitič. Prvo kolo igramo sa prvakom Euro Cupa, tako da samo to pokazuje ozbiljnost lige, nema opuštanja.”, rekao je košarkaš koji je izabran u najbolju petorku Eurolige i ACB lige, pa nastavio:

“Meni je bilo zadovoljstvo da budem dio svega toga, a kamoli sa ovom ulogom koju sam imao sa Realom. Zahvalan sam svima stvarno koji mi vjeruju ovdje u klubu. Prva titula je osvojena u prvoj godini. Koliko je to veliko objašnjavali su mi i veterani. Razgovarao sam sa Lullem. On mi je rekao ‘Zamisli, ja sam ovdje 17 godina, a ovo je moja treća Euroliga. Ti si u prvoj sezoni osvojio prvu. Nemoj misliti da je lako’. A ja mu kažem, šta me briga ja sam na 1 od 1. Malo smo se šalili, ali stvarno je ovo nevjerovatan podvig. Baš sam sretan.”, rekao je Musa.

Pročitajte još

Musi je igrati finale Eurolige bilo još teže igrati, jer je bio povrijeđen tokom cijelog Final Four turnira.

“Ja tu o toj povredi nisam htio da govorim. Ne volim te neke isprike. Sasvim sam zadovoljan sa svojim Final Fourom. Bio sam u službi ekipe. Posljednje dvije utakmice pred Final Four nisam igrao u ACB-u upravo zbog toga, ali nije bilo potrebe da sa tim izlazimo u javnost. Rekao sam da ću 100% igrati na Final Fouru, koliko god minuta. Hoću da pomognem ekipi i ne bi me spriječila nikakva povreda, osim smrti, možda.”

Musa se osvrnuo na svoje košarkaške početke i priznao kako nikada nije mogao zamisliti da će klinac iz Bihaća jednog dana sjesti na krov Evrope i igrati u najboljem timu Starog kontinenta.

“Ne da nisam nikada zamišljao, nego to nisam mogao zamisliti ni prije deset mjeseci, kada sam dolazio ovdje, bilo je nerealno. Pričao sam sa Miškom Ražnatovićem, i bilo je ‘hajde da probamo da dobijemo ulogu, da smo u svakoj utakmici na parketu, da imamo neki utjecaj na utakmicu, da nam igrači vjeruju’, a onda se desilo da u prvoj utakmici da se meni sve otvorilo, da sam postigao 30 poena protiv Žalgirisa i odatle je sve krenulo prirodnim tokom. Ali nisam stvarno vjerovao da će biti ovoliko povjerenja i uloga u ovakvom jednom klubu. Da ja kažem i da mogu ponosno reći da sam prvi strijelac u Euroligi svih vremena Real Madrida? Kad to kažem trnci me prođu jer je stvarno nevjerovatno”, kaže Musa, koji je ove sezone završio kao treći u glasanju za nagradu najkorisnijeg igrača ACB lige.

Prihvati notifikacije