Fudbal

Mourinho obavio telefonski poziv i nagovorio Lukakua da dođe u Romu

Poznato je kako je portugalski stručnjak na klupi Rome jednom rečenicom nagovorio belgijskog napadača da dođe u redove Vučice

FOTO:  SERENA CAMPANINI/EPA
FOTO: SERENA CAMPANINI/EPA

Jose Mourinho, portugalski stručnjak na klupi Rome, dobit će veliko pojačanje u nastavku sezone u vidu belgijskog napadača, Romelua Lukakua. 

Lukaku je prošao ljekarske preglede i sada se još samo čeka zvanična potvrda da će za Vučicu igrati na posudbi iz Chelseaja do kraja sezone, piše Sport1

Roma će njegovu posudbu Plavcima platiti pet miliona eura, sa bonusima možda cifra dođe i do osam. Osim toga, Lukaku je pristao i na smanjenje svojih primanja i očekuje se da će umjesto 12 miliona u ovoj sezoni zaraditi 7.5.

Iako je Belgijanca u svoje redove želio vratiti Inter, sa kojim je bio u pregovorima, Nerazzurri su na kraju od svega toga odustali, jer je on bio u kombinacijama sa Juventusom, ali se ipak odlučio za Romu. 

Za dolazak belgijskog napadača je zaslužan upravo gore spomenuti Mourinho, a sada je otkrivena rečenica kojom ga je Portugalac nagovorio na dolazak.

Njih dvojica su sarađivali u Chelseaju, ali i u Manchester Unitedu, a ključnim za novu saradnju se pokazao telefonski poziv, u kojem je Portugalac objasnio Lukakuu kako se on uklapa u njegovu viziju ekipe.

– Imamo dobru ekipu, samo nam nedostaje prvak u njoj, poručio je Mourinho Lukakuu.