Fudbal

Mladi Bosanac oduševio Mourinha, koji je u priču umiješao Nemanju Matića

Mladi bh. fudbaler Benjamin Tahirović koji je ove sezone debitovao za Romu u Seriji A mogao bi u budućnosti igrati važnu ulogu u ekipi Vučice.

FOTO: ROMA PRESS
FOTO: ROMA PRESS

Kako piše portal posvećen Romi forzaroma.info, Tahirović je jedini mladi fudbaler Rome o čijoj prodaji Jose Mourinho i ne razmišlja, a dodijelio mu je i mentora ni manje ni više nego srbijanskog bivšeg reprezentativca Nemanju Matića, što je i logično s obzirom na poziciju na terenu, prenosi Sport1.

Tahirović je nedavno najavljen kao novi reprezentativac Bosne i Hercegovine, a u posljednjem kolu prvog dijela sezone u Seriji A prije Svjetskog prvenstva debitovao je u utakmici protiv Torina. Navodno je već tada toliko oduševio Mourinha da ga je Portugalac s nestrpljenjem čekao nakon povrede koju je doživio tokom priprema za drugi dio sezone.

Počeo je Tahirović sa treninzima, te bi mogao zaigrati već 4. januara, odnosno naredne srijede, kada Roma dočekuje Bolognu u Seriji A. Bilo je opcija i za Tahirovićev transfer, raspitivao se Sassuolo sa kojim Roma pregovara o dovođenju Davidea Frattesija, a u opticaju su bila tri mlada igrača, Cristian Volpato, Edoardo Bove te upravo Tahirović. No, dok je za prvu dvojicu Mourinho prihvatio mogućnost odlaska, Tahirovića je želio zadržati.

Novinar portala forzaroma.info Francesco Balzani tvrdi da je ovo jako dobar dokaz da će Tahirović tokom proljeća imati značajnu minutažu u Romi. Ostaje da se vidi da li će biti u pravu, piše Sport1.

Prihvati notifikacije