Sport

Magoda posjetio KSBiH i izrazio podršku Čolanu: Svako okupljanje reprezentacije svojevrsna je borba

Direktor Turističke zajednice KS ovo ljeto ne staje. Samo što je ispratio DJ Solomuna koji je od Sarajeva zadnji dan SFF-a načinio najveseliju evropsku prijestolnicu, danas je posjetio Košarkaški Savez BiH i generalnog sekretara Saveza Amera Čolana.

FOTO: FACEBOOK
FOTO: FACEBOOK

Nažalost kao u mnogim nacionalnim sportskim savezima situacija je izuzetno loša, svako reprezentativno okupljanje je “borba”. Divim se energiji prvog čovjeka Saveza. Učiniti ću sve što je u mojoj moći da se nacionalni savezi, sve reprezentacije BiH, sve selekcije ujedine i da jednom glasno i jasno kažemo da je sport iznad svih politika, iznad svih nacionalnosti, jer Bosna i Hercegovina je zemlja svi nas.

Ponosan sam što je Visit Sarajevo podržao Košarkaški savez BiH i da smo jedan od partnera održavanja utakmice između reprezentacija BiH i Francuske u sportskoj dvorani Mirza Delibašić (Skenderija) 27. avgusta (20 sati). Susret se igra u sklopu drugog kola završnog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i bit će praktično posljednji meč za Zmajeve i Trikolore pred nastup na Eurobasketu – riječi su Magode.

Prihvati notifikacije