Košarka

Košarkaš iz Izraela pogođen u glavu na utakmici u Turskoj (VIDEO)

U utakmici turske lige između Fenerbahčea i Bešiktaša, košarkaš Fenerbahčea, Yam Madar, postao je žrtva nasilnog incidenta kada su navijači domaćeg Bešiktaša zasuli teren raznim predmetima.

FOTO: SCREENSHOT/TWITTER/CAN PEKER PEKCAN
FOTO: SCREENSHOT/TWITTER/CAN PEKER PEKCAN

Izraelac je pogođen u glavu, ali je hrabro nastavio utakmicu. Nakon završetka, Madar se požalio na djelomični gubitak vida, a pretrage će pokazati radi li se o trajnom oštećenju.

Ovaj incident uslijedio je nakon herojskog trenutka koji je Madar doživio ove sedmice, kada je postigao ključni koš u posljednjim sekundama protiv Real Madrida u Euroligi. Međutim, radost je zamijenila šokantnom situacijom u utakmici protiv Bešiktaša, gdje su tribine bile poprište uvreda i nasilja, prenosi SC Sport.

Trener Fenerbahčea, Dimitris Itoudis, oštro je osudio napad, nazivajući počinitelja teroristom.

Klub je odmah reagirao, pozivajući na istragu kako bi se pronašli i kaznili krivci za ovaj nečuveni incident.

“Jedan od mnogih predmeta bačenih s domaće tribine pogodio je našeg igrača Yama Madara u glavu. Naš igrač, koji je morao u svlačionicu, nastavio je igrati nakon intervencije naše liječničke ekipe i zbog svoje gorljive želje. Nakon utakmice žalio se na djelomični gubitak vida. Njegovo stanje bit će jasnije nakon daljnjih pregleda,” saopćio je Fenerbahče.

Klub je također uputio apel savezu da poduzme odgovarajuće mjere kako bi se spriječili slični incidenti u budućnosti.

Prihvati notifikacije