Fudbal

Klafurić: "Imali smo u planu neka pojačanja, ali..."

Posljednji trening pred polazak na drugu fazu priprema u Turskoj, fudbaleri Veleža su u odličnoj atmosferi odradili na stadionu Rođeni.

FOTO: FK VELEŽ MOSTAR
FOTO: FK VELEŽ MOSTAR

Trener Dean Klafurić s velikim optimizmom putuje za Antaliju, uz poruku igračima da se kvalitetnim radom i odnosom svi mogu nametnuti za mjesto u timu na proljeće, prenosi Faktor.

Igrači izvršavaju maksimalno obaveze, profesionalno sa zadovoljstvom i radosni, puni motivacije za rad tako da pripreme protiču u najboljem redu. Vjerujemo da će nas vrijeme poslužiti u Turskoj, da neće biti kiše. U planu su nam četiri utakmice i dalje nastaviti sa pripremama kako na fizičkom planu tako i na taktičkom plan”, kazao je Klafurić te dodao:

Sve pripreme utakmice će nam poslužiti da usavršimo naše mehanizme u igri da dođemo što više do automatizama i da popravimo neke stvari u obje faze, napada i odbrane i da se igrači nametnu, iskoriste svoju minutažu i da se za prvenstvo pripreme u najboljem mogućem redu. Fudbal je živi organizam, ali u principu to je to. Imali smo u planu neka dovođenja, ali odlučili smo da nam je ovo sada dovoljno i idemo u tom smjeru. Nikad se ne zna, ali u principu smo zaključili ovaj prelazni rok”, rekao je Klafurić pred odlazak u Tursku za Velež TV.

Prihvati notifikacije