Qatar 2022

Katastrofalne vijesti za Vahida Halilhodžića

Bh. stručnjak koji je radio kao selektor Maroka

FOTO: 
NOUSHAD THEKKAYIL/EPA
FOTO: NOUSHAD THEKKAYIL/EPA

Vodstvo fudbalskog saveza Maroka odlučilo je prekinuti saradnju s bosanskohercegovačkim stručnjakom Vahidom Halilhodžićem, prenosi Hisport, a L‘Equipe je to potvrdio. Iskusni 70-godišnji Bosanac na klupi je reprezentacije od 2019. godine. Pod njegovim vodstvom Marokanci su ostvarili 20 pobjeda i 7 puta remizirali u 30 utakmica.

Službeno će ostavka biti formalizirana nakon povratka predsjednika Kraljevskog marokanskog fudbalskog saveza Fouzija Lekjae iz Tanzanije, gdje sudjeluje na sastanku Afričke fudbalske konfederacije.

Prethodno je Halilhodžić predvodio Nantes, Paris Saint-Germain, Trabzonspor, Dinamo, te reprezentacije Alžira, Japana i Obale Slonovače.

Halilhodžić je odveo reprezentaciju Maroka na Svjetsko prvenstvu Katar, tamo je trebao igrati u grupi sa Hrvatskom, ali to se očito neće dogoditi.

Kao glavni razlog za raskid ugovora navodi se obećanje koje je Fouzi Lekjaa dao navijačima, odnosno povratak velike zvijezde Hakima Ziyecha u reprezentaciju. Ziyech je u sukobu s Vahom, a navijači ga mnogo vole i žele gledati u Kataru.

Vahu ugovor s Marokom veže do kraja 2023. godine, zarađuje gotovo milion eura godišnje i po svemu ga čeka bogata otpremnina. Natezanje oko Vahe i povratka Ziyecha traje već mjesecima, a Vaha bi otkaz dobio već davno da nije u pitanju tako velika otpremnina.

Prihvati notifikacije