Fudbal

Kako će ovo da podnese: Džeko saznao UŽASNE vijesti

Italijanski mediji objavili su vijest kako se reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač Intera, Edin Džeko, nalazi na fudbalskoj raskrsnici, s obzirom na to da postoji mogućnost da ostane član Nerazzurra, ali i opcija da svoju karijeru nastavi u nekoj drugoj ekipi.

FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT

Iako je u 37. godini života, Džeko u posljednje vrijeme pruža fantastične partije na terenu u dresu Intera i stoga milanski klub razmišlja da našem iskusnom napadaču ponudi produženje ugovora.

Džeko sa Nerazzurrima ima važeći ugovor do kraja sezone, ali obnova saradnje još uvijek nije blizu finalizacije. Međutim, zbog učestalih povreda Romelua Lukakua, ali i igara na vrhunskom nivou, desili su se određeni pomaci u korist Dijamanta i sada njega Inter želi zadržati u svojim redovima.

Kako navodi Corriere dello Sport, u Interu imaju jedan uslov za Džeku, a to je da on pristane na smanjene svojih primanja kako bi ostao igrač italijanskog velikana.

Bh. napadač trenutno zarađuje pet miliona eura neto, ali u milanskom klubu ne planiraju toliko platiti novca za još jednu sezonu kada će Dijamant već biti u 38. godini života.

Zbog svega toga, obje strane će uskoro sjesti za pregovarački sto kako bi se postigao eventualni dogovor oko nastavka saradnje, a ono što je sigurno je da Inter želi zadržati našeg napadača, ali će on morati pristati na smanjene plate.

Ukoliko bh. reprezentativac ne potpiše novi ugovor, odnosno produži saradnju sa Nerrazzurrima, Džeko bi otišao besplatno iz kluba i karijeru bi nastavio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, SAD-u ili Turskoj, budući da su ovo tri opcije za nastavak njegove karijere.

Podsjetimo, Džeko je ove sezone za Inter, ako gledamo sva takmičenja, odigrao 20 utakmica. Postigao je sedam pogodaka, te je zabilježio tri asistencije, piše Sport1.