Ostalo

Još jedan historijski trenutak: Sjajne vijesti za Elvedinu Muzaferiju pred novi skijaški vikend

Najbolje skijašice svijeta takmičenje u Svjetskom kupu nastavljaju u vikendu ispred nas sa dvije utrke superveleslalom u italijanskoj Val di Fassi, a na startu će ponovo biti naša sjajna skijašica Elvedina Muzaferija.

MUZAFERIJA
FOTO: EPA-EFE

Nakon dva odlična superveleslaloma u Cortini i Crans Montani gdje je Elvedina osvojila ukupno 33 boda, znatno je skočila i na startnoj listi.

Pročitajte još

Zahvaljujući pomenutim rezultatima i FIS poenima, Elvedina će startati iz jakosnih skupina, tačnije po prvi put će startati među 30 najboljih u superveleslalomu.

U Crans Montani u spustu je krenula sa startnim brojem 28., a u subotu će u Val di Fassi krenuti sa startnim brojem 25. što je najbolji startni broj u njenoj karijeri u utrkama Svjetskog kupa.

Ovo je prvi put u historiji da Bosna i Hercegovina ima skijaša ili skijašicu među 30 najboljih na startnoj listi u dvije discipline.

Elvedina je tako blizu prve jakosne skupine u superveleslalomu što bi bio nevjerovatan rezultat za bh. skijanje.

Kompletnu startnu listu za sutrašnji superveleslalom pogledajte OVDJE.

U Val di Fassi za vikend naša najbolja skijašica ima priliku da se sa novim bodovima još više prbiliži plasmanu u 25 u poretku superveleslaloma.

Podsjetimo, 25 najboljih skijašica iz discipline nastupat će na završnici u austrijskom Sallbachu.

Elvedina je trenutno na 29. mjestu sa 33 boda, a obzirom da Sofia Goggia i Mikaela Shiffrin zbog povreda vjerovatno propuštaju završnicu, to znači da će se Elvedina pomjeriti još dvije pozicije.

Nakon dva superveleslaloma u Val di Fassi, ostao je još jedna prvog vikenda marta u norveškom Kvitfjellu prije same završnice Svjetskog kupa.

Prihvati notifikacije