Sport

Jedan od junaka pobjede Igmana nad Sarajevom za Bosnainfo: Sada znamo da možemo igrati sa svima

Historiju je ispasao Igman Konjic u nedjelju protiv jednog od glavnih pretendenata za naslov prvaka, Sarajeva.

FOTO: ARMIN HERIĆ / FK ŽELJEZNIČAR
FOTO: ARMIN HERIĆ / FK ŽELJEZNIČAR

Pobjeda od 2:0 bila je čista kao suza, a uveliko je za nju zaslužan i nekadašnji golman Željezničara kojem odim na odličnoj partiji, sigurnosti i dobrim reakcijama u nekoliko izglednih šansi gostiju, posebno priznanje treba odati na njegovom karakteru i upornosti.

Nakon što je 2019. trećim povratkom Amara Osima na trenersku klupu Plavih odradio kompletne pripreme, nimalo ne kaskajući za tadašnja prva dva golmana, Ćeman je odlazio na posudbe koje su mu samo dobro donijele. Nešto o čemu je nedavno za Bosnainfo pričao Omer Joldić – koliko je neophodno za mlade igrače da iskoriste periode na posudbi, a ne da se u manjim sredinama navikavaju na društvene okolnosi koje samo odmažu.

Elem, Ćeman je potvrdio za naš portal da u Igmanu nisu bili baš toliko uvjereni da mogu dobiti Sarajevo, iako su znali da im se mora negdje vratiti ono što su propustili u mečevima s Borcem i Širokim.

– Te dvije utakmice smo odigrali stvarno dobro, ali nismo imali sreće. Zaista smo bili zaslužili najmanje da ne izgubimo i znali smo da će nam ta nesreća morati biti negdje nadoknađena. Izađli smo hrabro protiv Sarajeva, kao u svakoj utakmici i ispalo je dobro na kraju. Ostvarili smo historijsku prvu pobjedu i zaista je osjećaj izuzetan – kaže Ćeman za Bosnainfo i dodaje:

– Više od tri boda ovaj nam trijumf znači zbog samopouzdanja. sada nakon dva meča gdje smo bili dobri i nismo dobili, pobjeda nad Sarajevom poslužit će nam da znamo da možemo igrati sa svima i da se nikoga ne trebamo bojati.

Igman iz Konjica u kojem igra nekoliko bivših igrača Sarajeva i Želje, s obzirom da je novi premijerligaš mnogi su smatrali da će bit lagan plijen za sve i glavni kandidat za ispadanje. Ćeman ne vidi zašto bi to trebao biti tako.

– Mislim da imamo jako dobru ekipu za naše uslove i vjerujte ni u jednom trenutku niko u klubu nije pomislio da smo mi ti koji bi se trebali boriti za opstanak. Nije nam jednostavno to cilj, već je cilj u svaku utakmicu ući hrabro, odigrati dobro, požrtvovano, kvalitetno i onda ćemo iz kola u kolo vidjeti za šta će nam to biti dovoljno.

Prihvati notifikacije