Košarka

Izbjegnuta suspenzija: KSBiH postigao dogovor sa bivšim selektorom Bosnićem

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine postigao je dogovor sa bivšim selektorom.

Vedran Bosnić
FOTO: FIBA

Dalibor Miloš, predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, za Raport je otkrio da je KSBiH postigao dogovor sa bivšim selektorom Vedranom Bosnićem o dinamici isplate dugovanja.

Tim je, kako kaže Miloš, otpala mogućnost suspenzije koju bi u Savezu u slučaju neispunjavanja obaveza vjerovatno izrekla Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

“Tačno je, dogovorili smo se sa Bosnićem o plaćanju na rate. Odnosno, plan je da mu jednu veću ratu platimo odmah, a ostalo određenom dinamikom u narednom periodu”, kaže Miloš.

U razgovoru s njim smo saznali da je Miloš ponovo izabran i za predsjednika Košarkaškog saveza Herceg-Bosne, jedne od članica Košarkaškog saveza BiH, čiji su predstavnici zastupljeni u strukturama krovne kuće bh. košarke.

Izborna sjednica Skupštine KS HB održana je u Mostaru. Miloš je izabran za predsjednika Upravnog odbora, a za potpredsjednika Miroslav Ramljak.

“Drugi kandidat za predsjednika bio je Petar Dujmović, a prilikom glasanja većina članova Skupštine podržala je mene”, potvrdio je Miloš.

Prihvati notifikacije