Fudbal

Inzaghi i Marotta šokirali Džeku pred finale Lige prvaka: Ovo baš niko nije očekivao

Posljednjih je dana aktuelna tema tko će Lautaru Martinezu biti partner u napadu protiv Manchester Cityja. Posebno se o tome počelo razglabati nakon što su se Džeko i trener Inzaghi žestoko posvađali na finalnoj utakmici Kupa Italije.

FOTO: SCREENSHOT/TWITTER @RIFFFLAWYER
FOTO: SCREENSHOT/TWITTER @RIFFFLAWYER

Naime, u 58. minuti susreta, talijanski je stručnjak iz igre povukao bh. reprezentativca, a u igru uveo Romelua Lukakua, što Dijamantu nikako nije bilo prihvatljivo. Nakon što je nogom udario bočicu vode, do njega je došao Inzaghi i krenula je žustra rasprava koja je zamalo eskalirala fizičkim sukobom, međutim do toga nije došlo.

Na pitanje što će odlučiti mjesto startera u finalu Lige prvaka, Inzaghi je izjavio: ”Osjećaj trenutka, neko može imati ideje, ali se sve može promijeniti u jednom treningu.”

Pred utakmicu protiv Atalante, govorio je i sportski direktor Giuseppe Marotta:”Pričekat ćemo da završi sezona, pa onda u miru odlučiti. Svi ovi igrači zaslužuju produženje ugovora, ali racionalnost mora preuzeti glavnu riječ i ona će nam reći kakvu odluku trebamo donijeti. Džeko, Bastoni i Calhanoglu blizu potpisa? Ne želim spominjati imena, sjest ćemo sa stručnim stožerom i razgovarati uz maksimalno poštovanje prema svima.”

Ovim su izjavama pokušali smanjiti pozornost s utakmice finala Lige prvaka, ili barem napraviti to da se priča više o stvarima na nogometnom travnjaku, nego u klupskim prostorijama. Svakako, postoji mogućnost da su unijeli mali nemir i nezadovoljstvo među neke od igrača.

Prihvati notifikacije