Fudbal

Igrač zbog kojeg je Man. City protjerao Džeku dotakao novo dno

Kaka je u januaru 2015. godine stigao iz Swanseaja u Manchester City za 32 miliona eura, tada 24-godišnji Wilfried Bony trebao je biti zamjena za našeg Edina Džeku za kojeg se znalo da će uskoro otići u Romu.

FOTO: INSTAGRAM @W.BONY
FOTO: INSTAGRAM @W.BONY

Džeko je i otišao na ljeto i očekivanja su od Bonija bila velika, ali očekivanja i prokazano su bila u očiglednom srazmjeru.

Za City je odigrao tek 46 utakmica i upisao 11 golova te sedam asistencija, da bi u ljeto 2016. bio vraćen na posudbu Swanseaju koji ga je konačno na ljeto 2017. otkupio za 13 miliona eura i tako na njemu zaradio 19 miliona eura.

No, to je ujedno bio kraj robusnog napadača iz Obale Slonovače, čija karijera je strelovito krenula nizbrdo.

Velšani su ga dvije godine kasnije poslali na posudbu u katarski Al Arabi u kojem je Bony dočekao istek ugovora. Potom je igrao za saudijski Al Ittihad. Ni tamo nije briljirao pa mu je ugovor istekao te je više od godinu dana bio bez kluba.

Karijeru je u januaru 2022. pokušao revitalizirati u NEC Nijmegenu. Odigrao je samo dvije utakmice te su mu se Nizozemci zahvalili na kraju sezone.

Bony je opet više od pola godine bio bez kluba da bi sad potpisao za bolivijski Always Ready. Još nije odigrao nijednu utakmicu jer tek treba ući u formu.

Prihvati notifikacije