Fudbal

Iako ga navijači žele na klupi, Vaha je nedavno bio potpuno jasan

FS BiH je danas donio odluku da raskine saradnju sa selektorom Mehom Kodrom samo mjesec dana nakon što je legendarni fudbaler stigao na klupu Zmajejva.

FOTO: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
FOTO: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Kodro je reprezentaciju BiH vodio samo na dvije utakmice. Zabilježena je jedna pobjeda, protiv Lihtenštajna u Zenici 2:1, a onda i poraz na Islandu 1:0. Nakon posljednjih rezultata jasno je da Zmajeve očekuje gotovo nemoguća misija kako bi do kraja izborili plasman na EURO.

Ko će biti nasljednik Kodre još uvijek se ne zna, ali je jasno kako će Savez učinit sve kako bi na klupu doveo Vahida Halilhodžića. Predsjednik FS BiH Vico Zeljković najavio je kako će razgovarati s popularnim Vahom u narednim sedmicama.

Međutim, Halilhodžić je u razgovoru za Novu bh prije nekoliko dana jasno rekao kako će reperezentaciji pomoći savjetom, ali da se ne misli upuštati u ozbiljniji projekt, podsjeća N1.

“Dogovorit ćemo informativni sastanak. Prije par godina sam pomagao reprezentaciji. I sada u ovom momentu, kada svi ljubitelji razočarani rezultatima koji su vrlo loši. Razočaranje je prisutno. Ja sam spreman da pomognem, ali ne da se angažujem. U ovom trenutku ne mislim da se uključujem u ozbiljniji projekt. Ako mogu pomoći sa savjetom, prijedlozima. Ne treba očekivati ništa spektakularno”, rekao je Halilhodžić.

Prihvati notifikacije