Fudbal

Hadžibegić: Vrata reprezentacije će biti otvorena i domaćim klubovima

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u 2023. godinu ući će sa novim selektorom, Farukom Hadžibegićem, koji je za Federalnu TV govorio o svom dolasku i Zmajevima u budućnosti.

FOTO: SCREENSHOT/FTV
FOTO: SCREENSHOT/FTV

Selektor Hadžibegić je u uvodu govorio kako je BiH mala fudbalska zemlja i mora se boriti za svakog igrača.

“Mi smo mala fudbalska zemlja i moramo se boriti za svakog igrača. Nismo u prilici da kažemo: Ako igraš, bit ćeš pozvan u reprezentaciju. Ja sam i u ranijim nastupima otvarao vrata domaćoj ligi i domaćim trenerima. Imamo dobre trenere, ali i dobrih igrača ovdje i vrata reprezentacije moraju biti otvorena i domaćim klubovima. Obići ću sve trenere i doći će momenat kada ćemo moći selektirati i igrače iz domaće lige”, ističe Hadžibegić.

Novi selektor BiH poslao je poruku igračima da je cilj plasman na Europsko prvenstvo.

“Hoću da pošaljem poruku optimizma i zahtjevnosti prema fudbalerima, mi igramo za dres BiH sa namjerom da idemo na Europsko prvenstvo i to nam je cilj, to je obaveza i to treba da bude normalna stvar. Imamo mladu ekipu, predvođenu sa Pjanićem, Džekom, Šehićem koji su iskusniji, ima ta mladost koja igra u europskim klubovima i imaju kvalitete, da nemaju ne bi igrali tu gdje igraju i ne bi igrali za reprezentaciju. Njima fali samo tih međunarodnih utakmica na reprezentativnom nivou”.

Video intervju sa Farukom Hadžibegićem možete pogledati ovdje.

Prihvati notifikacije