Fudbal

Elvir Rahimić: Imamo 40 igrača, smanjit ćemo ih na 25, uskoro očekujemo veliki izlazni transfer (VIDEO)

U Plavom salonu na Grbavici danas je održana press-konferencija gdje se novinarima obratio sportski direktor Plavih Elvir Rahimić

Elvir Rahimić
FOTO: BOSNAINFO

Na početku svog obraćanja, Rahimić je naveo:

-Nadam se da ćemo odgovoriti na sva pitanja. Obavili smo razgovor sa svim igračima, pogotovo sa starijim, mogu reći legendama kluba. Uz jedan dogovor, odlučili smo da oni budu dio nas i u budućnosti. Nadam se da će ostati i Cocalić i Štilić, bit će dio nas. Pokušat ćemo da im nađemo mjesta gdje mogu najbolje da pomognu FK Željezničar. Da, ako Bog da, svi zajedno napravimo ono za što smo došli tu, kazao je Rahimić.

Govorio je o klupskim ciljevima.

-Prije svega, želimo jednu stabilizaciju kluba, finansijsku, marketinšku, igračku. Moramo napraviti jednu stabilizaciju. Sve što je bilo prije, urađeno je loše. Neću da to drugačije karakterišem. Kako se radilo prije, neće se raditi dok smo mi tu. Pokušat ćemo sve da Željo bude tamo gdje treba biti. Da vidimo jednog evropskog Želju. To je naš cilj i zato smo tu. Ovo što smo zatekli u klubu, nije dobro, ali zato smo tu, da ispravimo to i napravimo dobar fundament za budućnost. Naši navijači su željni uspjeha i evropskih utakmica na Grbavici, rekao je Rahimić, pa dodao:

-Svaki dan obavljamo razgovore. Oni igrači koji zaslužuju da ostaju, ostat će, a oni koji ne zaslužuju – neće. Teško je precizirati, jer imamo 42 igrača na platnom spisku. Mnogo ih je. Ne želim ulaziti u prošlost kako se to pravilo, ali želimo da smanjimo taj broj na 25 igrača maksimalno. Obavit ću razgovore sa svima, obavljam svaki dan. Naš glavni trener će odlučiti ko mu treba. Oni koji ne zaslužuju, sigurno neće biti dio nas.

Hajrudin Dino Đurbuzović
FOTO: FK ŽELJEZNIČAR

Kratko je govorio i o budućnosti Dine Đurbuzovića.

-Đurbuzović ostaje dio danas. Bit će naš savjetnik. Ostaje tu. Poznaje ovaj klub. Svi ti ljudi koji nešto znače, ostaju dio nas, istakao je Rahimić.

Smatra da je loše stanje i u omladinskom pogonu.

-Omladinski pogon je osnov gdje mi vidimo Željezničar. To je mnogo bitno. Moramo crpiti igrače iz naše škole. Prioritet je prva ekipa i da stabilizujemo prvu ekipu te da napravimo njen kostur. Tu je fokus. Sigurno da će doći vrijeme i za Akademiju, tu se mora popraviti stanje, koje je mnogo loše, katastrofalno. Moramo napraviti sistem rada u Akademiji. Nadam se da će najbolji talenti iz BiH biti kod nas u školi fudbala te biti dio nas. To je osnov prve ekipe, naveo je Rahimić.

Najavio je i pravljenje jednog izlaznog transfera, kojeg je okarakterisao velikim.

-Željo je veliki klub. Iz njega se trebaju praviti i veliki transfer. Očekujemo jedan takav transfer, nadam se da će biti, ali to ćete saznati ubrzo. Velika je vjerovatnoća da će se to desiti, poručio je Rahimić.