Fudbal

Ivan Đorić potpisao za Želju (VIDEO)

Ivan Đorić novi fudbaler Željezničara.

Ivan Đorić
FOTO: FK ŽELJEZNIČAR

Sada već bivši igrač Igmana, Ivan Đorić (28), novi je fudbaler Željezničara, a potpisao je ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

Pročitajte još

Ivan Đorić je rođen 7. jula 1995. godine u Nišu. Ponikao je u Crvenoj zvezdi, a potom je igrao za Ventsplis (Latvija), Sion i Stade Nyonnais (Švicarska), Radnik iz Surdulice, Bačku, Napredak, Voždovac (Srbija), Mostu (Malta), a od 2022. godine je u BiH.

Prvo je nosio dres Radnika, potom Sloge, a posljednju sezonu igrao je za Igman.

U sezoni iza nas je sakupio 32 nastupa za Igman.

Igra na poziciji defanzivnog veznog igrača.

-Velika je čast što sam ovdje i samim tim i velika obaveza. Nadam se da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve i da ću ostaviti što bolji utisak. Relativno sam dugo ovdje, ovo će mi biti treća sezona u Premijer ligi BiH. Veoma zahtjevna liga za igranje, naravno navijači mogu da očekuju moj maksimum na svakom treningu i utakmici i nadam se da će taj maksimum biti dovoljan za ostvarivanje ciljeva. Prije svega klub iznad svih. Grbavica je najljepši stadion u BiH, najbolji navijači, ljudima stvarno svaka čast, svaki put napune stadion, nije bitno koji su na tabeli, uvijek daju podršku, kapa dolje. To je velika privilegija i obaveza, ovaj dres nije nimalo lak – rekao je novi fudbaler Želje.