Ostalo

Ekipa Specijalne olimpijade BiH pobjednik regionalnog košarkaškog turnira u Albaniji

Ekipa Specijalne olimpijade BiH pobjednik je regionalnog inkluzivnog tri na tri košarkaškog turnira u Tirani, koji je organizovan povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, čime je i zvanično završen inkluzivni međunarodni projekat „Zbližimo se“.

FOTO: SPECIJALNA OLIMPIJADA BIH
FOTO: SPECIJALNA OLIMPIJADA BIH

Direktorica Specijalne olimpijade BiH Kada Delić Selimović kazala je da je projekt tokom proteklih nekoliko mjeseci u sedam bosanskohercegovačkih gradova okupio više stotina učesnika i promovisao inkluziju na najbolji mogući način.

– Nakon što smo igrali inkluzivne turnire u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Banjoj Luci, Brčkom, Bosanskom Petrovcu i Tuzli, naša ekipa je trijumfovala i na završnom turniru u Albaniji i još jednom potvrdila našu misiju da se o inkluziji ne priča, nego da se inkluzija živi – istakla je Delić Selimović.

Ekipu Bosne i Hercegovine sačinjavalo je pet sportista Vesna Mišić, Dragana Mašić, Amel Šodić, Elvedin Dedić i Timur Hrustemović, te treneri Asim Topalović i Vedad Čengić.

Iz Specijalne olimpijade BiH napominju da posebno raduje činjenica da je ova pobjeda ostvarena na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom i da su bh. sportisti još jednom dokazali da i u sportskim i u drugim svakodnevnim aktivnostima, ravnopravno učestvuju osobe sa i bez invaliditeta, te da svima treba dati jednake šanse.

Međunarodni projekat „Moving us closer – Zbližimo se“, zajednički su implementirali Populacijski fond Ujedinjenih nacija UNFPA i Specijalna olimpijada BiH, a uz podršku Ambasade Italije u Bosni i Hercegovini.

Prihvati notifikacije