Ostalo

Dvostruki prvak svijeta optužen za pedofiliju: "Nisam znao da dječak ima 13 godina"

Legendarni francuski rukometni golman Bruno Martini, dvostruki prvak svijeta sa Trikolorima, osuđen je za pedofiliju na godinu dana uslovne kazne zatvora!

FOTO: EUROSPORT.FR
FOTO: EUROSPORT.FR

Martini je sa Francuskom bio prvak svijeta 1995. i 2001. godine, radio je kao direktor PSG-a, a od 2021. je obavljao funkciju predsjednika tamošnje rukometne lige. Sve do januara ove godine.

Na teret mu se stavlja iskorišćavanje maloljetnika i snimanje dječije pornografije, a sam Martini je iznio svoju stranu priče.

“Počelo je s koronavirusom. Mogao sam potonuti u nasilje, alkohol ili drogu, ali nisam. Izabrao sam seks. Radio sam stvari koje za mene nisu uobičajene. Heteroseksualac sam, ali prepustio sam se homoseksualnim iskustvima. Da sam pedofil, otišao bih na TikTok, gdje su mladi i gdje dolaze pedofili, kako mi je objasnio policajac iz poroka. A ne na Snapchat, gdje je sve puno odraslih”, rekao je Martini u razgovoru za L’Equipe i dodao:

“Dijete me je kontaktiralo na Snapchatu pred kraj tog perioda. Nisam ga tražio. Kad sam saznao da osoba nije ono što sam mislio i da je ta mlada osoba zapravo 13-godišnji klinac, bio sam zaprepašten. Bilo me je sramota. Policija je pretresla stan u kom sam živio sa suprugom i kćerkom, te su odnijeli računar. Jako me je sramota zbog svega.

Prihvati notifikacije